Houtvademecum

Eigenschappen en toepassingen van houtsoorten

Aantal pagina's: 328
Prijs incl. btw: 126,00 Tijdelijk uitgeput
Verzendkosten: Belgie: € 9,00 Buitenland: € 14,00
Boek Houtvademecum

Redactie
Minas Avedissian

Auteur(s)
Iep Wiselius

Houtvademecum is al decennia hét Nederlandse vakboek over houtsoorten, hun eigenschappen en hun toepassingsmogelijkheden. Het bevat meer dan 250 beschrijvingen van in Nederland gebruikte en verwerkte houtsoorten. Bovendien beschrijft het de bomen die het hout voortbrengen en vermeldt het de botanische namen, de lokaal gebruikte namen en het herkomstgebied.
In deze full colour tiende druk (2010) van Houtvademecum zijn vijftien houtsoorten toegevoegd of uitgebreider beschreven. Verder zijn de naamgeving van en gegevens over de andere houtsoorten zo nodig aangevuld en bijgewerkt.
De houtsoortbeschrijvingen zijn weer uniform en overzichtelijk, maar voor het eerst met kleurenfoto's van houtplaatjes en houttoepassingen er direct bij. Daarnaast zijn veelgebruikte tabellen geactualiseerd, is de tekst over de verbetering van houteigenschappen aangepast aan de stand der techniek en wordt diep ingegaan op houtmodificatiemethoden. Ook komen duurzaam geproduceerd hout en duurzaam inkoopbeleid aan de orde. Bovendien is er nog meer aandacht voor jaarringonderzoek.
Deze editie is ideaal voor wie hout verwerkt, in ontwerpen gebruikt of om andere redenen een warm hart toedraagt.

Een greep uit de inhoud:

Over de technisch redacteur
S.J.(Iep) Wiselius

Foto Iep Wiselius

Iep Wiselius heeft een bureau dat adviezen verleent en schade-expertise aanbiedt rond houttoepassingen. Verder houdt hij zich bezig met houtidentificatie en houtfotografie. Bovendien verzorgt hij cursussen over houtanatomie en houtkennis bij onderwijsinstellingen, bedrijven en verenigingen. Hij heeft daarvoor 25 jaar gewerkt bij de houtsectie van het Koninklijk Instituut voor de tropen en 20 jaar als houtvoorlichter van Centrum Hout. Sinds 1990 is hij betrokken bij de redactie van Houtvademecum.

Betaalwijze:

P.R. / HCTO 000-0168565-76
IBAN: BE 91 0000 1685 6576
BIC: BPOTBEB1

Vermeld bij overschrijving duidelijk uw gegevens, zodoende beschikken we over uw coördinaten voor de verzending.